Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zásobníky paliva

Používáme tři základní typy zásobníků

  • Válcové zásobníky ZV se šnekovým vynašečem.

  • Zásobníky ZKP s klínovými pohyblivými segmenty.

  • Zásobníky ZRD s rotačními rozrušovacími péry. 

Při instalacích je třeba vždy vycházet z konkrétnízásobníkch podmínek a prostorových možností  v místě instalace.  To se týká především zásobníků ZKP a ZRD.  Z tohoto důvodu může dojít ke změnám rozměrů a parametrů jednotlivých zásobníků.

 

Zásobníky ZV jsou zásobníky válcového tvaru o průměru 1300 mm a objemu 1,5 m³  jsou určeny především pro sestavy o výkonu 55, 110, případně 180 kW.  Pro zařízení o vyšším výkonu používáme tento zásobník jako pohotovostní, to znamená, že funguje jako menší zásoba před spalovací komorou a je potřeba ho průběžně doplňovat ať už automaticky nebo ručně.

úplný popis    fotogalerie

Zásobníky ZKP jsou osazeny šnekovým vynašečem paliva.   Zamezení klenby a přísun paliva ke šneku zajišťuje pohyblivý rám osazený klínovými segmenty. Rám vykonává přímočarý vratný pohyb a tím dochází k přísunu paliva ke šneku.

úplný popis    fotogalerie

Zásobníky ZRD jsou vybaveny rotačním diskem s pružnými péry umístěným těsně nad podlahou. Rotující péra rozrušují klenbu a nahrnují palivo do žlabu šnekového podavače umístěného v podlaze. Bočnice zásobníku mohou být kovové, dřevěné, zděné nebo v kombinaci.

úplný popis    fotogalerie

 

Příspěvky

Zásobníky ZRD

20. 8. 2014

Zde naleznete úplný popis zásobníků ZRD.

 

Zásobníky ZKP

20. 8. 2014

Zde naleznete úplný popis zásobníků ZKP.

 

Zásobníky ZV

20. 8. 2014

Zde naleznete úplný popis zásobníků ZV.